Sünnitusmajad on olukorras, kus juba praegu sünnitusosakondades isikukaitsevahendid puuduvad. Selleks, et hoida ämmaemandad ja arstid terved ning kaitsta vastsündinuid ja sünnitajaid, algatas Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfond kampaania “Kaitse ämmemandat ja emmet”.  

Toetusfondi tegevjuht Raili Friedemann selgitas, et koroonaviiruse kiire leviku tõttu on meditsiinitöötajad suure ohu all. “On äärmiselt kurb, kui meil pole peatselt piisavalt ämmaemandaid ning arste, kes töövahendite puudumise pärast saaksid uusi beebisid turvaliselt vastu võtta,“ ütles Friedemann.

Kampaania eesmärk on koguda raha, et soetada 12 Eestimaa sünnitusosakonnale hädavajalikke isikukaitsevahendeid – respiraatoreid, kaitseülikondi, -prille ja -kindaid. “Terviseamet küll jõudumööda ostab ning jaotab neid, kuid seda, kui palju neid sünnitusosakondadesse jõuab, ei oska keegi hetkel öelda. Seetõttu on esialgne plaan koguda nii palju ressurssi, et kõik sünnitusosakonnad saaksid ühe kuu sündide arvu võrra isikukaitsevahendeid. Selleks, et saaksime osta vajalikud 1200 komplekti, vajame juba ainuüksi 27 500 eurot,” lisas Friedemann.  

“Meil on siiralt hea meel ka esimese ettevõtte üle, mis hoolimata väga raskest majanduslikust olukorrast otsustas 25% hindu langetada ning igalt müügilt veel ka 5% toetusfondile saata, just selleks, et aidata antud kriisis sünnitusosakondi. Aitäh teile, AEGAON. Lisaks taaskord suur tänu erinevatele meediapindadele, kes aitavad meie sõnumit levitada,” sõnas Friedemann.  

Aidata saavad kõik soovijad. “Iga panus, mis praegu tehakse, on meile oluline. Siiralt loodame, et on inimesi, kellel on võimalik praegu panustada,” lausus Friedemann. 

 

Raili Friedemann 

Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfond 

+372 5347 2412